افق و چشم‌انداز اعتصابات سراسری در مقابل جامعه و بحران‌های درونی و بیرونی حکومت اسلامی ایران!

 

بهرام رحمانی :

این روزها خطر ابتلا به ویروس مرگ‌بار «کرونا» از یک‌سو و «فقر غذایی» گریبان طبقات فرودست جامعه ایران را فراگرفته است. وقتی از ابتدای سال جاری همه اقلام خوراکی بیش از ۴۰ درصد گران شده‌ است، طبیعی است که امسال بیش‌تر از سال‌های قبل، بسیاری از ضروریات از گوشت گرفته تا پنیر و تخم مرغ و سیب‌زمینی و پیاز و نان و غیره در حال محو شدن از سفره‌های کارگران و اقشار کم‌درآمد باشد.

کاهش بیش از ۱۲۰ درصدی ارزش تومان در برابر دلار، بلافاصله در افزایش سرسام‌آور قیمت کالاها و مایحتاج روزانه مردم خود را نشان می‌دهد. این موضوع باعث سقوط ۷۰ درصدی قدرت خرید کارگران شده است.

صرافی‌های بانک‌ها امروز شنبه قیمت دلار را برای فروش به مردم با ثبات نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل ۲۲ هزار و ۵۰ تومان اعلام کرده‌اند. طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها نیز بدون تغییر نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل ۲۶ هزار تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو در این صرافی‌ها ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان درج شده است.

گفته می‌شود عمده فروشندگان و خریداران ارز و طلا در بازار عوامل حکومتی و سپاه پاسداران و آقازاده‌ها هستند تا از این طریق نیز کسب سود کنند و جیب مردم را خالی نمایند.

شمار کسانی که در ایران تحت پوشش بیمه نیستند، بسیار زیاد است. از آن جمله است کارگران روزمزد و دست‌فروشان. همین موضوع باعث آن شده است که فشار مالی ناشی از شیوع کرونا بر این بخش از جامعه بیش از سایر بخش‌ها باشد. به‌عنوان مثال، سازمان تامین اجتماعی می‌گوید هر بیمارستانی طرف قرارداد با ما نیست و هر دارویی که پزشک تجویز می‌کند هم در ستاد مبارزه با کرونا تصویب نشده است. ابوالفضل آفریده، مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی، می‌گوید معاونت درمان وزارت بهداشت باید پاسخ دهد که چرا دفترچه‌های تامین اجتماعی در بیمارستان‌های دولتی کارایی ندارد. او معتقد است در اپیدمی‌کرونا که مردم ناخواسته درگیر بیماری و هزینه‌ها می‌شوند، دولت‌ها باید هزینه‌ها را جبران کنند.

کارشناسان هزینه درمان کرونا در ایران را بین ۴۰۰ هزار تا حدود ۲۵۰ میلیون تومان تخمین می‌زنند. این هزینه با توجه به شرایط بیمار و نیاز او به آی‌سی‌یو یا خدمات ویژه تعیین می‌شود.

روزنامه «جام جم» گزارش مفصلی از وضعیت درمان بیماران مبتلا به کرونا تهیه کرده و این گزارش را داستان «همه کسانی» خوانده که سال‌ها حق بیمه پرداخته‌اند، ولی «در یکی از حساس‌ترین برهه‌های زندگی خود به چشم دیده‌اند که بود و نبود این دفترچه‌ها تقریبا یکی است.»

بیمار یا همراه بیمار مبتلا به کرونا، شرح داده‌اند که شرکت‌های بیمه خدمات درمانی حتی هزینه آزمایش خون و اسکن ریه را هم به‌طور کامل پرداخت نمی‌کنند، چه رسد به درمان کامل بیماری.

بیش از شش ماه از همه‌گیر شدن ویروس کرونا در ایران می‌گذرد و دولت هنوز

ادامه مطلب