![](http://mihantv.com/wp-content/uploads/2015/04/iraj-Mesdaghi.jpg)
ایرج مصداقی :
امیرعباس سهراببیگ
از طایفه لک و متولد کرمانشاه است و مانند بسیاری از صاحبمنصبان دستگاه قضایی خود را دکتر معرفی میکند و پیش از خروج از کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال تدریس میکرذ. وی در دههی ۶۰ با مرضیه رزمجو شاهپورآبادی ازدواج کرد. دارای دو دختر و دو پسر است.
امیرعباس سهراببیگ، در اواخر دههی ۷۰ ریاست دادگستری اردبیل را به عهده داشت. او در سال ۱۳۸۰ رئیس دادگستری استان خوزستان شد. در سال ۱۳۸۳ عباس جعفری دولتآبادی به جای او نشست.
معاونت اجرایی قوه قضاییه و ریاست دادگستری گیلان
سهراببیگ در مردادماه ۱۳۸۳در دور دوم ریاست هاشمیشاهرودی به معاونت اجرایی قوه قضاییه ارتقای مقام یافت و همراه با سیدابراهیم رییسی (معاون اول)، عبدالرضا ایزدپناه (رئیس حوزه ریاست) محمود شیرج (رئیس حوزه نظارت قضایی ویژه) و علیرضا جمشیدی (معاون حقوقی قوه قضاییه)، سعید جواهری (معاونت آموزش) و الیاس محمودی در سمت رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوهی قضاییه سکان هدایت قوه قضاییه را در دست گرفتند.[1]
سهراببیگ در تیرماه ۱۳۸۴ درحالی که همه اختیارات و انتصابات اداری و مالی قوه قضاییه و سازمانهای وابسته به وی تفویض شده بود از این سمت استعفا داد.[2] ابراهیم رئیسی مسئولیتهای فوق را بهعهده گرفت.
یک ماه بعد در مرداد ۱۳۸۴ در اقدامی غیرمعمول سخنگوی قوه قضاییه ضمن اعلام خبر استعفای سهراببیگ از معاونت اجرایی، خبر از تصدی ریاست دادگستری گیلان توسط وی داد.
سهراببیگ در مهرماه همان سال عازم گیلان شد و ریاست دادگستری این استان را به عهده گرفت. پانزده ماه بعد در دیماه ۱۳۸۵ او از سمت ریاست دادگستری گیلان برکنار شد و با حکم محمدجواد حشمتی[3] به سمت فرمایشی مشاور معاون حقوقی و توسعه قضایی قوه قضاییه منصوب گردید.[4]
یعنی او در عرض دو سال و نیم از پست معاونت اجرایی قوه قضاییه با داشتن همه اختیارات اداری و مالی به مقام مشاور معاون حقوقی و توسعه قضایی قوه قضاییه رضایت داد.
سهراببیگ، در دورانی که معاونت اجرایی قوه قضاییه را به عهده داشت، همچون رئیساش هاشمی شاهرودی مخالف تحقیقو تفحص مجلس در امر قوه قضاییه بود، آن را خلاف قانون معرفی میکرد و تنها منحصر به بخشهای اجرایی و غیرقضایی میدانست.[5]
او بهتر از هرکس به بیسوادی قضات و مضحک بودن احکامشان باور داشت. پس از تصدی معاونت قوه قضاییه در گفتوگو با مطبوعات با اشاره به اینکه اشخاص وارد شده به حوزه قضایی حتی ابتدائیات کار را نمیدانند، یادآور شد: «آنها رأیهایی صادر میکنند که خنده دار بوده و موجب به تمسخر گرفته شدن قوه قضائیه میشود که این قضیه خطرناک و بحرانی شده است به طوری که به فکر تعطیلی کارآموزی هستیم، زیرا ابتدا باید چارچوب و اصول آن تعیین شود.»[6]
وکالت خانوادگی
سهراببیگ در دوران معاونت قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص بالا بودن درآمد وکلا نسبت به قضات و جذب قضات به سمت شغل وکالت، عنوان کرد: «بحث درآمد یکی از عوامل این امر است، اگر شأن قاضی پایین نبوده و بالا باشد هر فردی سعی میکند با حقوق کم نیز به کار خود بپردازد.»[7] اما با خروج از قوه قضاییه خود به شغل پردرآمد وکالت و کارچاقکنی در قوه قضاییه مشغول شد و با توجه به نفوذی که در این نهاد داشت همچون اسلافش به ثروتاندوزی از طریق زدوبند و فساد مالی پرداخت.
همسر و دخترش زهرا و پسرش با استفاده از رانت ولایی وکیل شدند و به عضویت کانون وکلا درآمدند. برادر وی محمد سهراببیگ نیز که مجروح جنگ است با استفاده از سهمیه بسیج و سپاه و «جانبازی» وکیل شده و عضو کانون وکلای کرمانشاه است. محمد سهراببیگ همچنین رئیس هیات قایقرانی استان کرمانشاه و عضو کمیته انضباطی فدراسیون قایقرانی است.
مرضیه رزمجو شاهپورآبادی
کسب پروانه وکالت مرضیه رزمجو شاهپورآبادی از نهاد وابسته به دستگاه قضایی و پیشرفت پله به پله او یکی از راههای استفاده از رانت اسلامی است.
«به استناد صورتجلسه درخواست مدیر مؤسسه حقوقی (موضوع ماده ۱۸۷ برنامه سوم توسعه) مورخ ۲۴/۰۳/۱۳۹۴ تصمیمات ذیل اتخاذ شد: ـ برابر پروانه مشاوره شماره ۲۵۱۴۷/۱۸۷ م / پ مورخ ۲۵/۱۱/۹۳ پروانه وکالت خانم مرضیه رزمجو شاهپورآبادی از پایه دو به پایه یک ارتقا یافت و مدت آن از موقت دوساله به نامحدود تغییریافت. ش ۹۴۰۵۰۱XXXX۱۱۴۳۲ اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری کرمانشاه» [8]
ماده ۱۸۷ برنامه توسعه، مصوبهی خائنانه دولت خاتمی است که با همکاری دستگاه قضایی یک نهاد موازی با کانون وکلا ایجاد کرد و استقلال کانون وکلا را هدف قرار داد.
زهرا سهراب بیگ
نه. من این را تکذیب میکنم.
اگر دقت کرده باشید، چند دقیقه پیش فرمودید که هماکنون سه وکیل دیگر هم روی این پرونده در حال فعالیت هستند و شما آگاهی دقیقی در این باره دارید؛ بفرمایید این اطلاعات دقیق را از چه کانالی به دست میآورید؟
خیر. من نمیگویم اطلاع دقیق دارم. من هم مثل شما شنیدهام و ممکن است همانجا که گفتم من وکالت دارم و ندارم، درباره دیگران هم شایع باشد. من هم در این باره شنیدهام که هماکنون دو تا سه تا وکیل در این پرونده حضور دارند؛ حالا یا هستند یا نیستند! »[10]
به گزارش خبرنگار قانون بعد از رسانهای شدن پرونده فساد بزرگ بانکی که به پرونده «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» مشهور شد، دادستان اهواز اعلام کرد که امیرعباس سهراببیگ معاون سابق اجرایی قوه قضاییه که مدتی نیز ریاست کل دادگستری استانهای خوزستان و گیلان را برعهده داشت، وکالت این پرونده را برعهده گرفته است.
در آن زمان سهراببیگ در گفتوگو با خبرنگار قانون با تکذیب این موضوع اعلام کرد: برای مطالعه پرونده اعلام وکالت کرده بودم اما بعد از رسانهای شدن آن، زمانی که دیدم در این شرایط نمیتوانم موثر باشم، از وکالت در این پرونده استعفا کردم.
در همان زمان اسامی دو فرد دیگر که در پرونده کاری خود سابقه قضایی دارند در ارتباط با وکالت در این پرونده مطرح شد، یکی الیاس محمودی رییس سابق حفاظت اطلاعات قوه قضاییه و رییس سابق مجتمع قضایی امور اقتصادی و دیگری قدمی بازپرس سابق دادسرای کارکنان دولت.
الیاس محمودی در گفتوگو با خبرنگار قانون وکالت در این پرونده را تکذیب کرد اما پیگیری این موضوع از سوی قدمی بینتیجه ماند.
بر اساس این گزارش، وکالت این پرونده همچنین به افراد دیگری همچون عبداللهی معاون اسبق وزیر دفاع و جمالی مشاور حقوقی بانک صنعت و معدن پیشنهاد شد که هر یک بنا به دلایلی از پذیرفتن این پرونده منصرف شدهاند.
بر اساس اطلاعات خبرنگار قانون، در حال حاضر بهرام بهرامی از قضات با سابقه دیوانعالی کشور که پس از بازنشستگی به امر وکالت میپردازد، به همراه یکی از همکاران خود وکالت این پرونده را پذیرفته است.» [15]
![](https://www.radiozamaneh.com/u/wp-content/uploads/2020/09/agahi_sohrabbeig-600x275.png)
در بهمن ۱۳۹۸ تنها در یک پرونده با شکایت وی علیه حسین سرفراز، واحـد اجرای شـعبه اول حقوقـی دادگاه عمومی حقوقـی کاشـان بابت ۵۶۰ هزاردلار طلب وی، اموال سرفراز را توقیف کرده و به مزایده عمومی میگذارد.
![مرضیه رزمجو شاهپورآبادی](https://www.radiozamaneh.com/u/wp-content/uploads/2020/09/Shahpourabadi_Marzieh.png.jpg)
مرضیه رزمجو شاهپورآبادی
![نمای بیرونی «رستوران کلاب ایبریا»](https://www.radiozamaneh.com/u/wp-content/uploads/2020/09/Iberia_Restaurant-600x218.png)
نمای بیرونی «رستوران کلاب ایبریا»
![رقص عربی در رستوان کلاب ایبریا به مدیریت سهراببیگ و بانو](https://www.radiozamaneh.com/u/wp-content/uploads/2020/09/arabicDance_sohrabbeig0-600x423.png)
رقص عربی در رستوان کلاب ایبریا به مدیریت سهراببیگ و بانو
«الماس سبز» یک پروژهی بزرگ ساختمانی است که معاملا ملکی آدونیس به فروش واحدهای آن مشغول است. در فروش این واحدها جمال کاظمی که گفته میشود با یکی از فرماندهان سپاه شیراز نسبت سببی دارد، مشارکت دارد. کاظمی خوانندگان متعددی را به گرجستان آورده و به آنها پیشنهاد خرید آپارتمان داده است تا تبلیغی برای پروژه باشد. گفته میشود سهراببیگ در این پروژه سهیم است.
الماس سبز
الماس سبز
![هتل پنج ستاره لوکس Sweet Roya](https://www.radiozamaneh.com/u/wp-
content/uploads/2020/09/Sweet-Royal-Hotel.png)
هتل پنج ستاره لوکس Sweet Roya
منبع:پژواک ایران