تاثیر مخرب و ویران‌گر کرونا در کشورهای مختلف!

 

بهرام رحمانی :

کرونا هم‌چنان می‌گیرد و هم امکان امرار معاش را. از آغاز همه‌گیری این ویروس در جهان چند میلیون شغل از دست رفته است و پیش‌بینی می‌شود مشاغل بیش‌تری از دست بروند. مشاغل خدماتی کامل تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته، صنعت حمل و نقل تقریبا به‌حالت تعطیل درآمده و مشاغل خرد و کوچک توان ادامه فعالیت، حتی پس از کنترل کرونا را ندارند.

در حوزه صنعت نیز صنایع بزرگ با کاهش تولید دست به گریبان هستند. چرخه تولید به دلیل اعمال محدودیت‌های تردد بین مرزی در برخی مناطق کند شده یا به‌صورت کامل از حرکت باز ایستاده است.

در ایران که پیش از شیوع کرونا نیز تحریم‌ها و ناکارآمدی حکومت تولید و اشتغال را تهدید می‌کرد، شرایط سخت‌تر شده است. رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران می‌گوید: ۸۰ شرکت فعال در این حوزه ناچار هستند «تعدیل نیرو» کنند. دلیل این تصمیم هم اثرات کرونا بر بازار کسب و کار است. تنها در چند روز گذشته بیش از نیم میلیون نفر برای دریافت بیمه بیکاری ثبت‌نام کردند.

تا نیم‌روز شنبه ۳۰ فروردین – ۱۸ آوریل بیش از ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار مورد بیماری کوید-۱۹ در جهان به‌طور رسمی گزارش شده است. اروپا کماکان کانون اصلی گسترس کرونا در جهان است و  نیمی از کل مبتلایان به کرونا‌(بیش از یک میلیون و ۱۱۱ هزار) در اروپا متمرکز شده است.

بیش از ۱۵۴هزار و ۱۸۸ نفر تا نیم‌روز شنبه ۱۸ آوریل در جهان بر اثر کرونا جان باخته‌اند. شمار قربانیان کرونا  در اروپا ۹۷ هزار و ۹۷۸ نفر گزارش شده است.

افزایش چشم‌گیر موارد ابتلا در ژاپن این نگرانی را پدید آورده است که نظام درمانی این کشور نتواند به وضع همه بیماران رسیدگی کند. این در حالی است که شمار جان‌باختگان در ایالت کالیفرنیای آمریکا روز جمعه از هزار نفر فراتر رفت. رکورد روزانه جان‌باختگان در این ایالت پرجمعیت نیز روز جمعه شکسته شد. امری که این نگرانی را پدید آورده است که کانون اصلی شیوع کرونا در آمریکا از ایالت نیویورک به غرب این کشور منتقل شود.

شیوع این ویروس روز شنبه جان ۱۸۹۱ نفر را در ایالات متحده گرفت. این رقم شمار جان‌باختگان بر اثر ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» در آمریکا را به بیش از ۳۸ هزار نفر رساند.

شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا در قاره اروپا، از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفت.

به این ترتیب، تقریبا دو سوم قربانیان بیماری همه‌گیر «کووید ۱۹» در اروپا جان خود را از دست داده‌اند. با این حال، شهروندان آمریکا تاکنون بیش‌ترین خسارت جانی را در میان کشورهای جهان از شیوع نوع جدید ویروس کرونا دیده‌اند.

وزارت بهداشت حکومت اسلامی ایران، روز شنبه ۳۰ فروردین – ۱۸ آوریل، اعلام کرد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور، به ٨٠ هزار و ٨۶٨ نفر رسیده و تا کنون ۵٠٣١ نفر در اثر ابتلا به این ویروس، جان خود را ازدست داده‌اند. علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا نیز با اشاره به بستری شدن ٤٤٠ بیمار مبتلا به کرونا در شبانه‌روز گذشته در شهر تهران، نسبت به سرایت این بیماری از طریق وسایل حمل و نقل عمومی هشدار داد.

اما هاشمی، رییس شورای شهر تهران، به وزارت بهداشت درباره خطر رفع محدودیت‌ها هشدار داد و از این وزارت‌خانه درخواست کرد آمار قربانیان و مبتلایان کرونا در تهران به صورت مجزا ارائه شود. آمار ابتلاء و قربانیان کرونا در کشور بسیار بیش‌تر از عدد اعلام شده رسمی است.

ادامه مطلب