عُمر یوسف سلیمان :
افشاگری روزنامهنگار سوری- فرانسوی ترجمه ی علی شبان
برگرفته از : فیگارو
یادداشت مترجم :
به گفته ی یکی از نمایندگان مجلس ملی فرانسه، ایزابل رُوشIsabejje Rauche، نمایندگان حزب ِ چپ ِ افراطی ی فرانسه، منطق جلب و جذب اتباع مسلمان خارجی در فرانسه را هدف خود قرار داده اند: « این جریان سیاسی چپ، دست به واکنشهایی میزند که بتواند از آنها استفاده کرده و بهره برداری نماید. و این عمل تا آنجا پیش میرود که به نحوی خود را یهود ستیز نشان می دهد. هدف آنها ایجاد هرج و مرج، با بر انگیختن نفرت بین مسلمانان و دیگران؛ با بکارگیری اینکه بین مسلمانان و دیگران، این مسلمانان هستند که قربانی محسوب میشوند. و بویژه میخواهند؛ با این روش، یهود ستیزی را در میان مسلمانان تا آنجا که بشود، اشاعه دهند.» عُمر یوسف سلیمان- روزنامه نگار
عُمر یوسف سلیمان، روزنامه نگار، نویسنده و شاعر سوری – فرانسوی، توانست در میان فعالان حامی فلسطین در حزب ِ چپ ِ فرانسه، مقبولیت پیدا کند. با کفیه، سمبل طرفداران ِ فلسطین دور گردنش، در تظاهرات و گرد هم آیی آنها شرکت کرد تا بتواند بهتر این بازیگران اسلام سیاسی و چپ افراطی در فرانسه را به ما نشان دهد. اما پیش از خواندن گزارش ِ مستند و حرفه ای وی، خالی از لطف نیست که نگاهی به بیوگرافی کوتاهی از این روزنامهنگار سوری – فرانسوی بیاندازیم.
عمر یوسف سلیمان سال ۱۹۸۷در نزدیکی دمشق در خانوادهای سنی مذهب ِ سنت گرا به دنیا آمد، پدرش دندانپزشک بود. او از پنج سالگی با قرآن برای آموختن زبان کلاسیک عربی، آشنا شد و از آن پس توانست آشنایی های نخستین با شاعرانی چون خلیل جیران پیدا کند. و شیفته اشعار پُل الور Paul Elauard شاعر نامدار فرانسوی شد که کتابهای او را با ترجمه عربی می خواند.علیرغم سختگیری های پدرش که واهمه داشت مبادا پسرش با خواندن آثار نویسندگان غربی، کافِر شود؛ او راه خود را پیدا کرده بود و ادامه داد. و از اینجا، نگاه انتقادی او به قرآن شتاب برداشت. و کار به جایی رسید که رسما نظرش را مبنی بر اینکه شعری از پُل الوار بیشتر از سخنان محمد پیامبر اسلام ارزش دارد، پدرش او راطرد کرد. او بناچار ترک خانواده نمود. اما در دانشگاه، دوره های ادبیات عرب را به پایان برد و حین تحصیل، در یک روزنامه محلی در سوریه، مشغول بکار شد. و نخستین دفتر شعرش با عنوان « آوازهای فصول» را منتشر کرد. در میان دیگر آثاراو میتوان از «فرانسوی بودن»، «تروریست جوان» و «اطاقی در تبعید»، نام برد.
او یکی از شجاعترین روزنامه نگاران در سال ۲۰۱۱، در رویارویی با خشونت رژیم اسد بود که توانست از جنایات آن دوره در تظاهرات مردم، فیلم تهیه کند. که این عمل می توانست به بهای از دست دادن جانش تمام شود. پس از مدت زمان طولانی در مخفیگاه های گوناگون زیستن، به فرانسه پناهنده شد و پس از چندی موفق به داشتن ملیت این کشور گردید. ع,ش
و اینک بخشهایی از یک گزارش بلند را که در روزنامه فیگارو ۲۲ نوامبر ۲۰۲۴، منتشر شده است، میخوانیم :*
این روز نامه نگار سوری – فرانسوی، شرح ِ بررسی حضوری و میدانی خود را چنین تعریف میکند
من به روال معمول لباس پوشیده ام؛ همانطور که در تظاهرات دمشق در آغاز انقلاب سوریه در سال ۲۰۱۱ میپوشیدم. و در آنجا هم ناچار بودیم خودمان را به شکلی در آوریم تا آنها که مشغول فیلمبرداری بودند، ما را شناسائی نکنند و از مهلکه فرار کنیم. من هرگز نمی توانستم تصور کنم که سیزده سال پس از آن ماجرا، در قلب پاریس، جایی که برای زنده ماندن و آزادانه زندگی کردن آمده بودم، مجبور شده باشم برای شرکت در تظاهرات، خود را به شکلی که پذیرفته شوم و شناخته نشوم در آورم : عینک آفتابی، کفیه، پرچم فلسطین و با تغییر رنگ پوست. و افزون بر آن، مردان ریشو و اسلام گرایان افراطی را می دیدم که با ظاهری تهاجمی شعارهایی را که در سوریه و در تظاهرات می شنیدم، تکرار میکردند : « مرگ بر اسرائیل»
در میان این جمعیت ِ غرق در نفرت از اسرائیل، می توانستی رهبر حزب ِ چپ افراطی فرانسه، ژان لوک ملانشون و سردمداران حزبش را ببینی. در این تظاهرات ژان لوک ملانشون به لبنان درود می فرستاد که « از حاکمیت خود دفاع میکند و این حق را دارد که با تمام ابزارهای موجود [ فرستاده شده از سوی جمهوری اسلامی] از خود دفاع کند.» هیچیک از آنها به قربانیان اسرائیلی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، اشارهای نکردند؛ در حالی که این تظاهرات ِبه بهانه سالروز حمله به اسرائیل برگزار شده بود. البته نباید از یاد برد که ملانشون رهبر حزب چپ فرانسه، در شبکههای اجتماعی، بلافاصله پس از کشتار یهودیان در اسرائیل توسط حماس، تأکید کرد که « تمام خشونت هایی که علیه اسرائیل درغزه راه افتاده، فقط یک چیز را ثابت کرد : « خشونت فقط خود را تولید و باز تولید می کند.» و به همین روال حزب چپ فرانسه در بیانیه خود حمله ی ۷ اکتبر را « یک حمله مسلحانه توسط نیروهای فلسطینی به رهبری حماس، توصیف کرد.»
خود قربانی نمایی سخنرانان
سناریو از پیش نوشته شده بود. در هر تظاهرات، گفتمانی از خود-قربانی نمایی با شعارهای تهاجمی دیده می شود. و ده روز بعد، با راه پیمایی سازماندهی شده ی دیگری توسط حزب چپ – « فرانسه تسلیم ناپذیر» -؛ برای حمایت از غزه، خشونت ابعاد تازهای به خود می گیرد. ریما حسن Rima Hassan، نماینده پارلمان اروپا از حزب چپ، مدافع فراخوان « مقاومت مسلحانه ِ فلسطین»، در سخنرانیش خود را به عنوان پناهنده ی قربانی ی نکبتی که در سال۱۹۴۸ رخ داد، معرفی می کند.
ژان لوک ملانشون و دیگر درجه داران حزبش، هرگز از مجمع «فوریت فلسطین»، جایی که عُمر آلسومی[رهبر تند روی دفاع مسلحانه به دفاع از فلسطین] خواهان مقاومت مسلحانه است دور نمیشوند. من درست روبروی آنها هستم و پشت سرم روی پارچه بزرگی به زبان عربی نوشته شده است «ما میرسیم، نصرالله» [ اشاره به حسن نصرالله، رهبر حزب الله ی لبنان].
محافظ ویژه ی ریما حسن Rima Hassan، محمد یاسین واعظ و امام که در تیم های امنیتی نیز شدیداً فعال است و امنیت اینگونه رویداد ها به عهده او گذاشته می شود.محمد یاسین همان کسی است که در مکتب امام محمد حمامی به آموزش فقه پرداخته است.و اما حمامی همان فردی است که بنا به گفته ی وزارت کشور فرانسه، در سال ۲۰۱۲ به دلیل « ترویج جهاد خشونت آمیز، اظهارات یهود ستیزانه و توجیه خشونت و همچنین تنبیه بدنی علیه زنان» از فرانسه اخراج شد.
حزب چپ ِ «فرانسه تسلیم ناپذیر» نورچشمی اسلامیست ها
روی صفحه ی تلویزیونها در قطر و پیش از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ریما حسن، نماینده پارلمان اروپا از حزب چپ فرانسه، سوژه ی چند رپرتاژ بوده است. او در سال ۱۹۹۲، در نیر یاب Nierab در حومه ی حلب به دنیا آمد. این مکان به عنوان یک اردوگاه ِ فلسطینی ها توصیف میشود و درواقع روستائی است چون روستا های دیگر. در سپتامبر ۲۰۲۳، او در یک برنامه ی تلویزیونی اعلام میکند « تحت چه عنوانی من نمیتوانم به ده ی حود برگردم که مادر بزرگها و پدر بزرگ هایم در آن بسر می بردند؟» تلویزیون الجزیرا فوری فرصت را مغتنم شمرد و به سوژه پرداخت و برنامهای ویژه ای در حمایت از نمایده ِ حزب چپ افراطی فرانسه در وضعیت «پناهنده» ی فلسطینی تهیه کرد.
ناگفته نباید گذاشت که این منطقه درواقع با مشت آهنین توسط رژیم اسد، دیکتاتوری که مسئول کشتار نزدیک به نیم میلیون غیر نظامی ی سوری و ناپدید شدن ۳۰۷۵ فلسطینی است، کنترل می شد. الهه ی کفیه پوش خانم ریما حسن، هرگز حرفی از آنها به میان نیاورد که میتوانست همزمان از سرنوشت تلخ آنها متأثر باشد.و در همین حال، خنده کنان مدعی شد که فرانسه را به دلیل تهدید به مرگ به علت حمایت از فلسطین ترک کرده است. واین نماینده ی انتخاب شده در جمهوری فرانسه، پنچ ماه بعد به عمان رفت تا در تظاهرات ادای احترام به اسماعیل هنییه، رهبر سابق سازمان تروریستی حماس که در ژوئیه گذشته در حمله منتسب به سرویس امنیتی اسرائیل کشته شد، شرکت کند. او چون «قهرمان برای همه» معرفی شد. شعارها ی سر داده شده، بدون هیچ ابهامی، گروه تروریستی را با فریاد هایی تشویق میکرد : « بیا، بیا حماس، تو توپ و ما گلوله هستیم»
بُرد وُ باخت انتخاباتی حزب چپ فرانسه در این ماجراها
آیا انجمنهای با، «جمعیت اقلیت» در این میان چه نقشی دارند؟ نقش ِ اخوان المسلمین شاخه ی فرانسه را در این ماجرا نباید از یاد یرد. افزون بر این، انجمنها ی کوچک و با جمعیت کم، زمینهای مناسب برای پرورش جاه طلبی های رهبر حزب چپ فرانسه – ژان لوک ملانشون – را فراهم می کنند. یکی دیگر از آنها را برای نمونه میتوان اعضای انجمن Attac ( انجمن مرتبط با اخوان المسلمین که برای « عدالت اجتماعی و زیست محیطی و رهبری اقدامات علیه قدرتهای مالی و شرکت های چند ملیتی فعالیت می کند ) نام برد. آنها در تظاهرات سازماندهی شده توسط حزب چپ افراطی فرانسه، بسیار فعال هستند. و گذشته از آنها، دانشجویان مسلمان ِ فرانسه EMA، یکی دیگر از سازمان های اسلام گرا ی طرفدار حزب چپ فرانسه را میتوان نام برد.
آخرین انتخابات پارلمانی در فرانسه، نشانگر خوبی در بیان این واقعیت است. حزب ژان لوک ملانشون رهبر حزب چپ فرانسه و احزاب ِ ائتلاف چپ گرای آن، در ناحیه ها و شهرها، با تمرکز جمعیت مهاجر ِ مسلمان، در صدر قرار گرفتند . و در تائید آنچه گفته شد؛ نظرسنجی یکی از معتبر ترین انجمن های نظر سنجی در فرانسه IFOP، در آخرین انتخابات ، شصت و دو در صد از مسلمانان به این احزاب چپ ائتلافی رأی دادند. در همین زمینه بد نیست نقل قول قابل توجهی داشته باشیم از پاسکال بونیفاس، پژوهشگر سرشناس فرانسوی که گفت : «از حمایت ِ از اسرائیل دست بر دارید، زیرا از نظر انتخاباتی ، چیزی به ارمغان نمی آورد. وی خاطر نشان کرد : در فرانسه۵۰۰ هزار یهودی و ۵ میلیون مسلمان داریم»
حزب چپ ِ «فرانسه تسلیم ناپذیر» یا اسلام گرا؟
این همدستی بین حزب چپ افراطی در فرانسه و اسلام سیاسی، نشانگر ِ به سرانجام رساندن پروژه های مشترک فی مابین آنهاست. در ۶ اکتبر ۲۰۲۳، نماینده مجلس فرانسه از این حزب ، بنام توما پورتThomas portes عکسی را روی X منتشر کرد که او را در کنار ِ ابو امیر موتاسن الیوا Abu Amir Moutasen Elieva در قاهره نشان میداد. این نماینده ی مجلس فرانسه در توضیح عکس، نوشته است : « دیروز با ابو امیر الیوا، هماهنگ کننده و مجری چندین پروژه در غزه صحبت کردم» . فردی که توما پورت نماینده حزب چپ فرانسه از آن یاد می کند، یکی از رهبران Humain Terre است. این سازمان ادعای انسان دوستانه و کمک به کِشت و برداشت در کشاورزی را هدف خود معرفی می کند. اما درواقع چهره جدید ِ ِ کمیته ی امداد و خیریه فلسطین است.این گروه در فهرست رسمی سازمان های تروریستی در کانادا و ایالات متحده گنجانده شده است. و با این برچسب انسان دوستانه، کانال مالی حماس را پوشش می دهد.
به گفته ی یکی از نمایندگان مجلس ملی فرانسه، ایزابل رُوشIsabejje Rauche، نمایندگان حزب ِ چپ ِ (فرانسه تسلیم ناپذیر)، منطق جلب و جذب اتباع مسلمان خارجی در فرانسه را هدف خود قرار داده اند: « این جریان سیاسی چپ، دست به واکنشهایی میزند که بتواند از آنها استفاده کرده و بهره برداری نماید. و این عمل تا آنجا پیش میرود که به نحوی خود را یهود ستیز نشان می دهد. هدف آنها ایجاد هرج و مرج، با بر انگیختن نفرت بین مسلمانان و دیگران؛ با بکارگیری اینکه بین مسلمانان و دیگران، این مسلمانان هستند که قربانی محسوب میشوند. و بویژه میخواهند : با این روش، یهود ستیزی را در میان مسلمانان تا آنجا که بشود، اشاعه دهند.»
نوشتههای داخل ِ [ ] از مترجم است.
*https://www.lefigaro.fr/politique/la-france-insoumise-et-les-islamistes-l-histoire-secrete-d-une-alliance-politique-20241122