گزارش: الهام اسلامی
چندی پیش شخصی به نام کاوه موسوی تحت عنوان “وکیل و قاضی دادگاه داوری بین المللی لاهه” در تلویزیون من و تو حضور یافت و گفت که کوشش ایشان و همراهان ایشان این است که جمهوری اسلامی را به شرایط لیبی برسانند. وی همچنین از مردم خواست با پرداخت پول خرید یک قهوه در سال به وی کمک کنند تا بتواند مقامات جمهوری اسلامی را در خارج از کشور به میز محاکمه بکشاند.
کاوه موسوی همچنین “مشاور عالی حقوقی شورای مدیریت گذار” است. “شورای مدیریت گذار” یک سازمان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی است که حسن شریعتمداری سه ماه پیش آن را تاسیس کرد.
نام کاوه موسوی در بسیاری از رسانه های فارسی زبان با عناوین مختلف از جمله “وکیل”، “استاد دانشگاه آکسفورد”، “قاضی دادگاه بین المللی لاهه”، “اقتصاددان”، “استاد حقوق بشر” و “دکتر” ذکر می شود. اما نظرات بی پروا، قطع به یقین و در برخی موارد کاملا ضد و نقیض موسوی در خصوص مسائل حقوقی (که پرداختن به آنها خارج از حیطه این گزارش است)، باعث شد تا تحقیقات جامعی را در مورد ایشان انجام دهیم.
در طول تهیه این گزارش با کاوه موسوی و دفتر حقوقی McCUE & Partners LLP که در کمپین جمع آوری کمک مالی از طرف موسوی معرفی شده است تماس گرفتیم و سوالات خود را با ایشان مطرح کردیم. موسوی ابتدا با پرخاشگری و افترا از پاسخگویی امتناع کرد اما با پیگیری به برخی از سوالات ما پاسخ داد. دفتر حقوقی McCue نیز پاسخی را برای ما ارسال کرد که می توانید در ادامه این گزارش آن را بخوانید.
آیا کاوه موسوی در انگلستان پروانه وکالت دارد؟
در بسیاری از رسانه ها و خبرگزاری ها، کاوه موسوی به عنوان “وکیل” معرفی شده است. برای مثال، مورخ ۲۱ نوامبر ۲۰۱۹، شاهد علوی روزنامه نگار ایران وایر، در گزارشی کاوه موسوی را “وکیل و قاضی” معرفی کرده است. در مطلب دیگری در واشنگتن پست کاوه موسوی به عنوان “وکیل انگلیسی که در ایران به دنیا آمده” معرفی شده است.
پس از جستجو در وب سایت کانون وکلای انگلستان و همچنین تماس تلفنی با این سازمان مشخص شد کاوه موسوی پروانه ی وکالتی در این کشور ندارد.
آقای Matthew Jury از دفتر حقوقی McCUE & Partners LLP در انگلستان در جواب ما، درباره پروانه وکالت موسوی نوشت: “آقای موسوی همچنین وکیل هستند. این درست است که ایشان در انگلستان در کار وکالت نیستند. وکلا می توانند در مناطق مختلف پروانه کار داشته باشند. برای مثال، من مجوز لازم برای وکالت در انگلستان را دارم اما مجوز لازم برای وکالت در ایران را ندارم”. از کاوه موسوی و وکلای ایشان پرسیدیم که ایشان در چه کشوری پروانه وکالت دارند اما تا لحظه انتشار این گزارش جوابی دریافت نکردیم.