![](http://mihantv.com/wp-content/uploads/2015/05/bahram-rahmani.jpg)
بهرام رحمانی :
روایت یک قتل فجیع سیاسی؛ «تکهتکه کردند و گفتند یک اشتباه ساده بود» در وزارت اطلاعات به ما گفتند یک اشتباه ساده بود. با یک اشتباه ساده، دو آدم کشته شده بودند، تکهتکه و مثله شده بودند.»(فرخنده حاجیزاده، نویسنده و خواهر حمید حاجیزاده، شاعر و معلم کرمانی)
بعد از قتل فجیع حمید و کارون حاجیزاده، برخی از اعضای خانواده او احضار، بازجویی و چند تن بازداشت شدند.
«یکی از کابوسهای زندگی من که همیشه تکرار میشود این است که این اتفاق انگار دوباره دارد در خواب تکرار میشود و من تلاش میکنم راهی پیدا کنم تا جلویش را بگیرم.»(سهراب مختاری فرزند محمد مختاری)
در همه اعصار تاریخی، جهان پیشرفتهای خود را بیش از همه، مدیون جنبشهای اجتماعی، متفکران و اندیشهورزان و تولیدکنندگان نیازهای مادی و معنوی انسانها متفکران و اندیشهورزان و تولیدکنندگان نیازهای مادی و معنوی انسانها بوده است.
در تعریف بایستی متفکران و اندیشهورزان و تولیدکنندگان نیازهای مادی و معنوی انسانها نیروهایی دانست که هرگز نمیمیرند! آنها با کمک فکر و تعمقات فردی و جمعی خود، ضمن اندیشه بر موضوعات مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی، سیاسی، فلسفی، اقتصادی یا مانند آن، به تدوین الگوهای اصلی تئوری و پراتیک در یک جامعه میپردازند و از اصول کلی زندگی آزاد و برابری و عادلانه سخن میگویند. آنها هستی کلی انسانی را مورد پرسش قرار میدهند و تلاش میکنند تا انسان چگونه موجودی است و چهطور باید زندگی کند. بیتردید چنین فعالیتهایی علاوه بر آنکه سخت و دشوار و حتی خطرناک است، میتواند فرد اندیشهورز را با مخالفتهای فراوانی مواجه کرده و زندگی را برای او دشوار کند و یا جانش را بگیرد.
قتلهای زنجیرهای اتفاقی و یا رعد و برق در آسمان بیابر و ناگهانی نبود، بلکه در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی شعبهای و یا مسئولینی از همان ماههای نخست انقلاب ۱۳۵۷ مردم ایران، بر علیه نویسندگان و هنرمندان بهویژه کانون نویسندگان بودند. آنها نویسندگان غیرمذهبی و مردمی را زیر نظر داشتند که بر علیه سانسور و اختناق مبارزه میکردند.
برای مثال «غفار حسینی»، شاعر و مترجم و استاد دانشگاه و از اعضای کانون نویسندگان ایران بود که بیستم آبان ۱۳۷۵ در خانهاش در تهران به قتل رسیده بود. یا سعیدی سیرجانی را در زندان کشتند.
ادامه مطلب