![](https://mihantv.com/wp-content/uploads/2015/05/bahram-rahmani.jpg)
بهرام رحمانی :
همه نهادها و مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران، در دروغگویی در جهان بیهمتا هستند. اما شاید بتوان این حکومت را با حکومت هیتلری و تاکتیکهای دروغگویی و جنگ روانی ان مقایسه کرد.
دروغ، یکی از بخشهای تاکتیکهای «جنگ روانی» محسوب میشود. این تاکتیک یکی از قدیمیترین و سنتیترین تکنیکهای جنگ روانیست، اما هنوز هم مورد استفاده فراوانی در نزد سخنگویان و تئوریسنهای حکومتهای سرمایهداری و رسانههای وابسته به آنها دارد. این تاکتیک عمدتا برای مرعوب کردن حریف و یا حتی برای مرعوب کردن افکار عمومی مورد استفاده قرار میگیرد. در فریب با استراتژی دروغ بزرگ، کوشش میشود تا مخاطب مورد نظر، به سمت یک فضای روانی متفاوت با واقعیت سوق داده شود. این فضای درونی باید به گونهای ساخته و پرداخته شود که افکار عمومی جامعه، در آن فضا قرار گیرد و مورد قبول و پذیرش او باشد.
معروفترین مورد استفاده سیاسی که از این تاکتیک صورت گرفته، در زمان حاکمیت «هیتلر» و به وسیله گوبلز بوده است. گوبلز میگفت: «دروغ هر قدر بزرگتر باشد، باور آن برای تودههای مردم راحتتر است.»
او تاکید میکرد: «این تاکتیک هم برای مرعوب کردن دشمن و هم تهییج افکار عمومی، تشویش نیروها و مرعوب ساختن دشمن در مورد نیروی دفاعی و دروغهایی که در خصوص توان نظامی و تکنیکی است، به کار گرفته میشود که در زمینه استفاده از آن دچار بیماری خودباوری و خودبینی نیز میشود.»
گوبلز میگفت: «دروغ را به حدی بزرگ بگویید که هیچکس جرئت و فکر تکذیب آن را نکند.» او میگفت: «بعضی مواقع دروغهایی میگفتم که خودم از آنها میترسیدم.»
در چهار دهه گذشته سران و مقامات جمهوری اسلامی نیز از تاکتیک دروغ به خوبی بهره گرفته و هنوز هم میگیرند به خصوص در دورانی که قرار است نمایش مضحکی به نام «انتخابات» برگزار گردد.