![](https://mihantv.com/wp-content/uploads/2015/05/bahram-rahmani.jpg)
بهرام رحمانی :
کمتر ار دور روز مانده به نمایش انتخابات مهندسی شده در ایران، خامنهای با عجز و التماس خواستار حضور مردم پای صندوقهای رای شد و گفت که عدم حضور در انتخابات به معنای فاصله گرفتن مردم از نظام اسلامی است.
سخنرانی التماسی خامنهای با اعتراف به اینکه اقشار محروم جامعه از نظام روی برگرداندهاند، گفت: «بعضی از کسانی که، اظهار تردید میکنند در امر شرکت در انتخابات، مرددند یا دلسردند، اینها قشرهای ضعیف و محروم جامعه هستند که خب اینها توقعات بهجایی دارند و گلایه دارند از اینکه این توقعات برآورده نشده. مسئله معیشت، مسئله مسکن، مسئله اشتغال که خب واقعا بایستی، مسئولان کشور به این مسائل برسند و بایستی میرسیدند. اینها گلایهمندند، لذا دست و دلشان به انتخابات نمیرود و میگویند حالا خب مثلا شرکت کردیم، چه فایده؟»
شیخ حسن روحانی هشت سال پیش با کلید وارد کارزار انتخاباتی شد اما این کلید او آنقدر مصنوعی و زنگزده بود که نه تنها هیچ قفلی را باز نکرد، بلکه کارنامه سیاهی نیز از او باقی گذاشت.
در حالی دوران ریاست جمهوری شیخ حسن روحانی به پایان خود نزدیک میشود که اکثریت مردم ایران با «نه» گفتن به انتخابات ریاست جمهوری در واقع «نه» بزرگی به جمهوری اسلامی گفته و به همین دلیل تبلیغات ریاستجمهوری امسال بسیار کمرمق و سرد است.
با این مقدمه به بحث خود درباره کارنامه شیخ حسن روحانی ادامه میدهیم.
از منظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، کارکرد یک انتخابات افزایش مشارکت شهروندان در قدرت، تعیین سیاستهای کلان کشور، افزایش حقانیت و همچنین کارآمدی مدیریت عمومی سالم است. اما شهروندان ایرانی به شکل آزادانه و سازمانیافته در چارچوب سازمانهای مردمی جامعه مدنی و سازمانی در این نمایش انتخابات شرکت ندارند. این انتخابات نه شامل همه گرایشهای سیاسی جامعه و بازتاب کامل افکار عمومی متشکل و سازمانیافته است، نه ذرهای رقابتی و شفافیتی و عدالتی در آن وجود دارد.
نخست همه نامزدها از سوی شورای نگهبان و تایید بیت رهبری جمهوری اسلامی انتخاب میشوند و سپس به مردم میگویند بیایی به یکی از نامزدهای منتخب آنها را بدهید. به علاوه هیچ سازمان مردمی بیطرف و نهاد بینالمللی بر این انتخابات شمار آرای آن نیز نظارت ندارند. بنابراین هرم حاکمیت میبرد و میدوزد بدون این که اهمیتی به حق و حقوق مردم داده شود.
همزمان گرانی و تورم روزافزون اکثریت خانوادههای ایرانی زمینگیر و نگرانتر کرده است. ایلنا گزارشی از افزایش ۳۲ درصدی هزینههای زندگی در کشور طی دو ماه گذشته خبر داد و اعلام کرد سبد معیشت که شامل حداقلهای یک زندگی است، به ۹ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان رسیده است.