![](http://mihantv.com/wp-content/uploads/2015/05/bahram-rahmani.jpg)
بهرام رحمانی :
یکی از فعالیت های دایمی مامورین امنیتی حکومت اسلامی ایران در خارج کشور، نفوذ در رسانه ها، سازمان ها و احزاب سیاسی بدنام کردن فعالین سیاسی و اشعاب در درون آن ها، شناسایی و در صورت لزوم ترور است. تازه ترین نمونه آدم ربایی حکومت اسلامی، ربودن «روح الله زم» و انتقال او به ایران است.
از بدو انتشار خبر دستگیری روح الله زم، مدیر کانال خبری آمد نیوز، توسط سازمان اطلاعات سپاه، اطلاعات ضد و نقیضی در رابطه با دستگیری وی در درون قلمرو سرزمینی ایران و یا ربایش او در یکی از کشورهای همسایه در رسانههای مختلف منتشر شده است.
مقام های ناشناس عراقی گفتهاند روح الله زم پس از ورود به این کشور یک روز در بازداشت دستگاه اطلاعاتی عراق بوده و سپس مطابق موافقت نامه استرداد مجرمان به ایران تحویل داده شده است. (بیبیسی فارسی)
در حالی که سپاه پاسداران اعلام کرده است زم در «یک عملیات پیچیده» و با «فریب اطلاعاتی» به دنبال «جا ماندن سرویس های اطلاعاتی دشمن» به «داخل کشور» هدایت و بازداشت شده است.
در حالی که در خبرها، هم چنین آمده است که زم در عراق ربوده نشده و در بخش ترانزیت فرودگاه بغداد به نیروهای اطلاعاتی امنیتی جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شده است.
با وجود انتشار خبرهای ضد و نقیض از زمان انتشار خبر بازداشت روح الله زم از سوی رسانه های حکومت اسلامی، هنوز هیچ اطلاعات شفاف، تکمیلی و موثقی از سوی مقام های قضایی یا امنیتی ایران در مورد چگونگی این دستگیری منتشر نشده است.
اجبار به «اعتراف تلویزیونی» و پخش آن از سیمای جمهوری اسلامی، آن هم در حالی که هنوز هیچ دادگاهی برای رسیدگی به پرونده و احراز قطعی جرم و مجازات متناسب آن تشکیل نشده، علاوه بر آن که نقض ابتدایی ترین حق مسلم حقوق انسانی است.
اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در این رابطه نیز بر ابهام ها افزوده است چرا که در این اطلاعیه گفته شده که این سازمان روح الله زم را «به داخل کشور هدایت» و بازداشت کرده است.
روح الله زم یکی از آقازاده هایی است که در خیزش مردمی اعتراضات دی ماه ۹۶ دستگیر شد و پس از آزادی از زندان، راهی خارج از کشور شد.
در چهار دهه حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، و پس از فعال شدن بخش برون مرزی در دستگاه امنیتی حکومت اسلامی، کشورهای همسایه خطرناک ترین مکان برای تردد اپوزیسیون خارج کشور بوده است. علاوه بر ترکیه، امارات، آذربایجان، گرجستان، عمان، عراق و کردستان عراق که همگی در همسایگی ایران قرار دارند در چهار دهه گذشته، نیروهای امنیتی ایران و یا کسانی که توسط این نیروها به استخدام درآمده اند، پروژه های ترور در کشورهای اروپایی و آمریکای جنوبی را نیز عملیاتی کردهاند. عمده برخوردهای امنیتی در کشورهای اروپایی برنامه ریزی یا اجرای برنامه ترور، عمدتا چهره های شاخص در اپوزیسیون بوده است.
به دلیل عدم اقدامات قضایی مستقل و گسترده در کشورهای همسایه، بسیاری از پرونده های ربایش مخالفان حکومت اسلامی در این کشورها با ابعادی پنهان رو به رو است. برخی از این برنامه های ربایش به واسطه انتشار اخبار از فرد ربوده شده در جریان محاکمه و یا بازجویی آن فرد، هویدا شده است. برخی دیگر از این ربودن ها با ترور فرد در همان کشور خاتمه یافته است و برخی دیگر با بی اطلاعی مطلق از سرنوشت فرد ربوده شده، پرونده هایی مبهم و هم چنان گشوده اند.